Saturday, 29 October 2011

Mendoodle Di Hujung Minggu

Assalamualaikum ... :)

Hari ni dah hari ahad. Bagi student yang tengah berseronok bercuti start jam 12.00 tengah hari kurangkan keseronokan dan mula timbulkan perasaan bersedia untuk sesi kuliah jadi esok taklah moody memanjang, kata monday blues.  

Untuk hujung minggu yang sangat menggembirakan ini, aku telah memulakan beberapa aktiviti mendoodle menggunakan Paint Tool SAI. Dan tadaaaa, inilah hasil aku yang tidak seberapa berbanding mili milo yang boleh lukis dengan comel dan bermesej... :)

Hasil pertama:
Lukisan yang pertama ni, didedikasikan untuk mereka yang masih berada di rumah. kira gambar peringatan bahawa mereka kena balik hostel hari ni.


Hasil kedua:lukisan yang kedua ini adalah berdasarkan kepada kesakitan yang aku alami apabila turun tangga setelah berjaya mendaki Gunung Kinabalu. Nasib baik tangan tak sakit, jadi masih boleh melukis biarpun tak lawa :)


Hasil ketiga:
Lukisan ketiga yang kini menjadi profile picture fb saya. hehehehehe...


Rasanya melukis perempuan lebih senang dari lelaki. Kenapa lukis lelaki susah sangat. Bila tengok mili milo lukis perempuan comel sangat tapi lelaki dia agak ... hehe..

P/s: Exam dah dekat, mak kata nanti kalau tak dapat jawab, minta kartun yang jawab.


No comments:

Post a Comment