Saturday, 23 June 2012

Benda nak buat sebelum habiskan degree (1)

Assalamualaikum...

Hello semua mereka yang baru beberapa hari menghabiskan degree di University seluruh Malaysia ni. Tahniah buat semua. Tapi untuk student IPGK penghujung kepada degree akan berlangsung pada bulan 11 insya allah. Bila cakap tentang degree yang dah nak habis ni, saya banyak tengok rakan-rakan mula menghabiskan masa mereka dengan kawan-kawan. Ini membuatkan saya terfikir untuk membuat senarai apa lagi yang belum saya pernah lakukan sepanjang degree ni. 

Mendaki gunung Kinabalu dengan rakan-rakan yang sangat rapat. Really close perhaps.

Sebenarnya saya dah pun pernah naik gunung kinabalu biarpun menjadi orang yang paling last sampai hari tu. Setelah saya berputus asa dan berjalan sahaja dan tak sangka dah di puncak. Sayangnya tiada apa yang merakamkan saat manis itu sebab waktu tu saya pula takda camera. Tapi trip pertama ni saya naik dengan rakan yang kurang rapat sangat. 
Jadi kitorang dah rancang untuk cuba mendaki semula Gunung Kinabalu untuk kali kedua. Kali ni saya akan cuba untuk sampai lebih cepat dan kurang penat. Hehe

Mendaki bukit St. Veronica

Waktu buka fb td ternampak pula seorang junior buat peace di satu kawasan yang tidak dikenali.Sebagai senior yang baik saya tanya dan dia katakan bahawa mereka telah mendaki Bukit St. Veronica. Saya nak cuba ni. Dan aim nak bawa Dibah (my ex rumate)

Berrafting di Sungai Padas

Rafting. Ni pun sebenarnya saya dah test. Actually di sabah sungai di cantik dan majoriti sungai ni di kawasan yang berbukit (memanglah kan). Ada dua kawasan yang paling best untuk buat aktiviti rafting iaitu di Sungai Pukak - Malangang (area Tamparuli) dan satu lagi di Sungai Padas. Sungai padas ni pula nun jauh di Tenom. Rafting di Sungai Padas ni memang agak mencabar, dengan arusnya kuat. Tapi i tell you  people rafting di Sungai Padas gonna be more exciting compare to Sungai Pukak. Why? Sebab sungai Pukak tak kuat sangat arusnya. 

Memanjat dinding di Likas

Memanjati dinding = wall climbing.
Di Likas (Kota Kinabalu) ada satu tempat ni yang cukup famous sekarang dengan perkhidmatannya untuk si peminat aktitiviti lasak. Saya memang nak sangat cuba ni. Insya allah saya akan try suatu masa yang terdekat ni. ^___^ 

No comments:

Post a Comment